/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
07 oktoober
2014

Oktoober on veiselihakuu: tee tutvust mahlaka ja maitsva mahelihaga

Oktoober on veiselihakuu! 44 söögikohta üle Eesti pakuvad kogu kuu vältel spetsiaalset menüüd, mis koosneb erinevatest rohumaaveiseliha toitudest ja magustoidust. Kui soovid ise kodus lihaveist kokata, siis iga nädal jõuab Biomarketitesse uus kogus värsket jahutatud maheliha. Liha pärineb Eesti mahetootjate loomadelt ning on töödeldud Märjamaa lihatööstuses.
Miks eelistada maheliha?

Liha on väärtuslik toiduaine, millest saab eluks vajalikke toitaineid ja energiat. See sisaldab palju täisväärtuslikke valke, vitamiine ja mineraalaineid. Lihal ja lihal on aga vahe. Viimaste aastatega suurenenud nõudlus maheliha järele näitab selgelt, et aina enam inimesi väärtustab kvaliteetset liha.

Kvaliteetne liha ei ole mitte ainult hea lõhna ja väljanägemisega, vaid sisaldab ka kasulikke ühendeid ning on vaba põllumajanduslike kemikaalide jääkidest. Liha kvaliteet sõltub loomade pidamistingimustest, nende geneetikast ja tervisest, sööda koostisest ja kvaliteedist, looma tapaeelsest seisundist, liha tapajärgsest käitlemisest jms.

Mahetalude loomad saavad vabalt liikudes nautida päikest, värsket õhku ja süüa mahesööta. Rohumaasöödal ja vabapidamisel loomad on tervemad, nende toodang inimesele tervislikum ning liha toiteväärtus suurem.

Mahe- ja tavaliha kvaliteeti võrdlevaid uuringuid on maailmas tehtud küll vähe, kuid siiski on täheldatud, et maheliha sisaldab tavalihaga võrreldes rohkem organismile asendamatuid rasvhappeid. Mahepõllumajanduslikult toodetud lihas on leitud rohkem lihasisest rasva ning sellel on parem rasvhappeline koostis – enam on küllastumata oomega-3-rasvhappeid ning vähem küllastunud rasvhappeid.

Kui lihasisene rasv annab lihale mahlakuse ja parema maitse, siis kasulikud oomega-3-rasvhapped mõjuvad soodsalt närvisüsteemile ja vähendavad diabeedi- ning südame-veresoonkonna haiguste ohtu. Küllastunud rasvhapete rohkus võib aga vastupidi soodustada rasvumist, kõrgenenud kolesteroolitaset veres ning südame- ja veresoonkonna haiguste teket.

Milline veiseliha tükk sobib millisesse toitu, saad lugeda meie kevadisest kliendiajakirjast

Allikas: MTÜ Saare Mahe välja antud brošüür „Hea mahe liha“Foto: Stocksy

LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid