/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
22 oktoober
2015

Õiglase kaubanduse nädal juhib tähelepanu targale tarbimisele

Sel nädalal tähistatakse Eestis õiglase kaubanduse nädalat. See juhib tähelepanu toodetele, mille tootmisel on keelatud keskkonna ja inimeste ekspluateerimine.

Juba kümme aastat on õiglase kaubanduse nädal tuletanud inimestele meelde, et meie igapäevased ostuotsused mõjutavad ja muudavad elusid ja keskkonda. Seepärast on oluline, et need otsused oleksid läbimõeldud ja eetilised. 

Nädal juhib tähelepanu õiglase kaubanduse toodetele. Õiglase kaubanduse ehk Fairtrade märk (fotol) tootel tagab paremad majanduslikud ja sotsiaalsed tingimused Aafrika, Aasia ning Kesk- ja Lõuna-Ameerika talunikele ja töölistele. Eestis on õiglase kaubanduse märgistusega kohv, tee, suhkur ja muu  tarbekaup saadaval mitmetes kauplustes.

Biomarketi valikus kannavad õiglase kaubanduse märki Zotteri šokolaadid, Mount Hageni kohvid, Simon Levelti kohvid ja teed, Hampsteadi teed, Naturata kakao jne. Meie valikus on ka palju tooteid, millel ei ole küll peal õiglase kaubanduse märki, kuid mille tootjad siiski järgivad neid põhimõtteid, sest mahe ja demeter ehk biodünaamiliste tootjate jaoks on tootmisel sellistest põhimõtetest juhindumine igati loomulik.

Õiglane kaubandus on rahvusvaheline liikumine, mis seisab arengumaade väiketootjate huvide eest. Tegemist on kaubandussuhetel põhineva solidaarsusega arengumaade tootjate ja heaoluriikide tarbijate vahel. Süsteemis osalevad miljonid väiketalunikud, istanduste töötajad ja käsitöölised 70 arenguriigis ning kaupu müüakse Euroopas, Põhja-Ameerikas, Jaapanis ja Austraalias.

Õiglast kaubandust Eestis edendab MTÜ Mondo. Rohkem infot õiglase kaubanduse nädala kohta ja nippe targalt tarbimiseks leiad www.fairtrade.ee
Fotod: MTÜ Mondo ja Biomarket
LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid