/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
01 september
2014

Näksi terviseks: millised maiustused sobivad koolikotti?

Mida võiks kommi asemel pista koolilapse kotti terviseteadlik lapsevanem? Siin on mõned innustavad ideed Biomarketi maitsvate ja tervislike näkside valikust.
  • Toitvad puuviljabatoonid

Allose ja Lubsi puuviljabatoonid on tulvil puuviljade ja marjade kasulikke toitaineid ning priid lisatud suhkrust ja säilitusainetest. Batoonid sisaldavad datleid, viigimarju, rosinaid, mandleid, pähkleid jmt ning eri maitseid on valikus palju. Pakume ka meevabasid ehk 100% taimseid ja lisatud magusaineteta batoone. Puuviljad ja marjad on kasvatatud mahedalt ning korjatud just siis, kui need on kõige küpsemad ja mahlasemad. Nii sisaldavad batoonid rohkesti vitamiine ning sobivad hästi maitsvaks ja tervislikuks vahepalaks. Rikkalikult toitvad näksid sobivad ka sportimise vahepeal ampsamiseks, aidates võidelda väsimusega ja andes jõudu.

  • Kodused küpsetised

Koolilapse seljakotti passivad tervislikuks vahepalaks Pagar Võtaks! ökopagarikoja ehedad ja kodused küpsetised. Ökopagarid pistavad taina sisse vaid mahedalt kasvatatud toiduaineid, sest nad on veendunud, et just nii saaab kõige tervislikuma ja maitsvama toidu. Paku koolilapsele hommikuks Pagar Võtaks! rukkileiba ning vahepalaks kakke või küpsiseid. Valik on rikkalik – kookos- ja kaeraküpsised, juustu- ja rukkikreekerid, riisi- või tatrakakud jne.

  • Toornäksid ja marjakompud

Kohalike mahetalunike aiasaadused on madalal kuumusel kuivatatuna valminud tõeliselt maitsvaks tervislikuks vahepalaks. Loodusväe toornäksid sobivad toitvaks vahepalaks nii suurema eine vahepeal kui ka lapsele mõnusaks maiuseks. Võimalikult vähe ja õrnalt töödeldud toit kindlustab suurema tõenäosusega organismi toimimiseks ja uuenemiseks vajalikud ained. Toredad marjakompud on käsitööna valmistatud kodumaistest marjadest ja puuviljadest ning hea alternatiiv tavalistele kummikommidele. Kompusid on kolme sorti – õuna, sõstra ja pohla. Maitsvad ehedast marjade väest ja värskusest pakatavad marjakompud on gluteeni- ja laktoosivabad.  

  • Mahe meemartsipan

Lubsi Lüübeki meemartsipan sisaldab vaid kõike seda, mis mees ja mandlites väärtuslikku ning ei midagi muud ehk martsipanil on vaid kaks koostisainet – mandlid ja mesi. Ei mingit lõssipulbrit, glükoosisiirupit, suhkrut, vett, piiritust, stabilisaatorit, lõhna- ega maitseaineid, mida võib leida tavalistest martsipanidest. Meemartsipani mahemandlid on kasvanud päikselises Hispaanias. Kui keskajal müüdi martsipani selle tervistava toime tõttu peamiselt apteegis, siis Biomarketis on väärt ökomartsipan saadaval ilma retseptita!

  • Tervislikud vahvlid ja näkileivad
Koolikotti on hea pista ka Allose või Emile Noëli tervislikud näkileivad ja vahvlid. Soolasteks ampsudeks passivad täistera rukki- ja nisujahuga Rootsi näkileivad Hällbröd ning männikoorejahu ja jahvatatud kadakamarjadega näkileivad Barkbröd, amarandi-maisivahvlid leivavürtsidega või meresoolaga, amararandi-seesami või amarandi-täistera näkileivad seemnetega või ilma. Magusateks vahepaladeks sobivad amarandi-maisivahvlid jogurti-, mõru- või piimašokolaadis. Amarant ehk rebashein maitseb pähkliselt ning on kõrge toiteväärtusega. Emile Noëli valikust leiab mitut sorti gluteenivabasid näkileibu. Tänu kõrgele kiudainete sisaldusele täidavad näkileivad hästi kõhtu ning teevad seedimisele head.  
Fotod: tootjad ja Biomarket
LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid