/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
01 august
2016

Masmi hoiab tervist ja loodust

Peatu hetkeks ja mõtle, milliseid hügieenitooteid sa oma intiimpiirkonna ligi lased? Erinevalt nahast ei ole tupe limaskestal turvalist kaitsekihti, mistõttu on see piirkond erinevatele kemikaalidele oluliselt vastuvõtlikum. Paraku sisaldab valdav osa hügieenisidemeid ja tampoone tehiskiudu viskoosi, keemiliselt töödeldud tselluloosi, lõhna kontrollimiseks lisatud sünteetilisi parfüüme, polümeerseid superabsorbente või teisi naftakeemia saadusi. See sünteetikakokteil võib aga pideval kasutamisel kaasa tuua hulga ebameeldivusi alates kergest kihelusest kuni tõsiste ärritusnähtudeni.
Kuidas nad ometi hakkama said…

Korduvkasutatavatest tallenahkadest, samblaga täidetud riidelapikestest ning esimestest apteegis müüdavatest hügieenisidemest kuni tänapäevaste lahendusteni – selle hädavajaliku hügieenivahendi ajalugu on olnud pikk ja kirev.
Kuigi meie emad ja vanaemad mäletavad veel aegu, kus käsitöö aitas hädast ka seal, kus apteek alt vedas, ilmusid esimesed hügieenisidemed apteekidesse juba enam kui sajand tagasi. Tol ajal musliinist ja puuvillatopsukestest koosnevad sidemed kohtasid aga Victoria-ajastu moraalijäikade daamide poolt ootamatult jahedat vastuvõttu. Lahendus tuli Ameerikast, kus nutikad ettevõtjad rohupoodides hügieenisidemed muust kaubast siivsalt eraldi asetasid ning nende kõrvale münditopsi seadsid, et naised oma ostud diskreetselt toimetatud saaksid. Kommertslik hügieeniside võis oma võidukäiku alustada.

• 1930-ndatel tulid müügile esimesed tampoonid, mis toetasid naiste üha praktilisemat rõivamoodi ja aktiivsemaid eluviise
• 1970-ndad said murranguliseks traditsioonilistele hügieenisidemetele, mida asuti täiendama tiivakeste, kleebisribade ja kaitsekiledega
• 1980-ndatel muutus oluliselt hügieenisidemete ja tampoonide turundamine. Tooted, mis olid senini mõeldud vaid igakuise olukorraga toimetulemiseks, hakkasid nüüdsest toetama naiste aktiivseid hobisid ning sportimist, jagades lubadusi turvatunde tagamiseks igal elujuhtumil

Toodete kiire areng ja pidev täiustamine tõi aga kaasa ka omad varjuküljed, mida pealtnäha klaarvalgetelt hügieenisidemetelt ja tampoonidelt ei oleks oodata osanud.


Valge pinna peidus pool

Intiimpiirkonna ärritusnähud, punetus, kihelus – nende ebameeldivustega on erinevate uuringute kohaselt kokku puutunud vähemalt iga kümnes naine. Põhjuseid võib olla erinevaid, alates sünteetiliste hügieenisidemete tekitatud umbses keskkonnas vohavate bakteritest ja seentest kuni nimetatud sidemete koostisosade mõjust tundlikule limaskestale. Kui esimese mure lahendab sidemete piisavalt sage vahetamine ja täelepanelik intiimhügieen, siis teise probleemi puhul aitab naturaalsete hügieenivahendite eelistamine sünteetilistele. Nimelt peidab enamike hügieenisidemete ja tampoonide puhasvalge ja pehme pealispind endas tihti hulga erinevaid sünteetilisi koostisosi.
Hügieenisidemete ja tampoonide valgendamiseks kasutatakse tavapäraselt kloori, mille kõrvalproduktina tekib dioksiin. See on vähkitekitavate omadustega mürgine aine, mis võib kahjustada reproduktiivorganeid ja immuunsüsteemi ning seda seostatakse ka endometrioosi tekkega. Tampoonide tuuma moodustab enamasti kõrge imavusega tehiskiud viskoos. Viskoosi algmaterjaliks on küll tselluloos ehk puit, ent sedagi töödeldakse keemiliselt erinevate hapetega. Lisame neile veel sünteetilised lõhnaained, polümeersed absorbendid ehk vedelikke imavad ained ja muud naftakeemiasaadused ning saame komplekti, mida tegelikult oma õrneima piirkonna ligi kuidagi lubada ei tahaks.
Seepärast soovitavadki paljud günekoloogid ja ämmaemandad kasutada intiimhügieeniks võimalikult naturaalseid ja puhtaid vahendeid, näiteks mahepuuvillast tooteid. Mahepõllunduslikult kasvatatud puuvill on hingav materjal, see on nahale õrn ja pehme, säilitab naha loomuliku niiskustaseme, ei põhjusta allergiat ega nahaärritusi, sobib inimkeha ph-tasemega ega muuda tupe limaskesta loomulikku happelisust.

Masmi on turvaline valik nii sulle kui keskkonnale

Mahepuuvillast valmistatud Masmi hügieenitooted on parfüümivabad, ei sisalda tselluloosimassi, viskoosi, polümeerseid superabsorbente ega valgendamiseks kasutatavat kloori. Sarja tooted sobivad kõigile, kuid on eriti soovitatavad tundliku nahaga naistele.

Masmi toodete teine eesmärk tervislikuma valiku ja parema enesetunde pakkumise kõrval on vähendada kahjulikku mõju keskkonnale, eelistades tselluloosile säästlikumat puuvilla.
Kui 100 kilost puuvillast saab 95 kilo tselluloosikiudu, siis 100 kilost puudest saab ainult 50 kilo tselluloosikiudu. Puuvilla on võimalik istandustest koristada igal aastal, kuid puud nii kiiresti ei kasva. Seega saab puuvilla eelistades rohkem puid kasvama jääda.
Masmi sarjast leiab hügieenisidemeid nii päevaseks kui öiseks ajaks, mitut sorti pesukaitsmeid ja tampoone, rinnapadjakesi imetavale emale ning kosmeetilisi vatipatju ja -tikke.

Miks tasub eelistada Masmi mahepuuvillast hügieenitooteid?

• Need on hingavad
• Säilitavad naha loomuliku niiskustaseme
• Ei muuda tupe limaskesta loomulikku happelisust
• Need on nahale õrnad, ent lekkimiskindlad
• Need on parfüümivabad ja allergiaohutud
• Ei sisalda viskoosi (keemilise töötlusega puidust saadud kiud)
• Ei sisalda puidust toodetud tselluloosimassi
• Ei sisalda polümeerseid superabsorbente ehk kõrge imavusega aineid
• Pleegitamiseks ei ole kasutatud kloori


Augustis pakub Biomarket soodushinnaga:

Hügieenisidemed, ultraõhukesed, päev, 10 tk 3.65 EUR (tavahind 4.29)
Hügieenisidemed, ultraõhukesed, öö, 10 tk 3.99 EUR (tavahind 4.69)
Pesukaitsmed, 30 tk 2.88 EUR (tavahind 3.39)
Pesukaitsmed, flex, 30 tk 2.88 EUR (tavahind 3.39)
Pesukaitsmed, ultraõhukesed, 24 tk 3.73 EUR (tavahind 4.39)
Tampoonid, regular, 18 tk 2.63 EUR (tavahind 3.09)
Tampoonid, super, 18 tk 2.97 EUR (tavahind 3.49)
Tampoonid, superplus, 15 tk 3.14 EUR (tavahind 3.69)
Vatipadjad, kosmeetilised, 80 tk 1.61 EUR (tavahind 1.89)

Pane tähele, et kui oled Biomarketi püsiklient, lisandub kampaaniasoodustusele ka püsikliendisoodustus!
Fotod: tootja, Biomarket
Vaata siit ka teisi Biomarketi sooduspakkumisi
LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid