/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
29 oktoober
2014

Kuus kosutajat, mis aitavad pimedast talvest rõõmsana läbi minna

Algamas on aasta pimedaim aeg. Mis aitaks sellest kergemini läbi minna, toita sisemist päikest, säilitada rõõmsa meele ning kosutada nii hinge kui keha?
1. Aroomteraapia toel talvele vastu

Tänu uuele teadusharule – psühhoimmunoloogiale – on nüüd teada seos keha emotsionaalse tasandi ja immuunsüsteemi vahel. Seepärast tasub jahedal ja pimedal ajal end hoida, lubades endale piisavalt puhkust ja kosutavaid tegevusi. Puhtad eeterlikud õlid on sügisel abiks meeldiva miljöö loomisel ja organismi tugevdamisel.  Need imenduvad organismi hingamisteede ja naha kaudu, tasakaalustavad emotsioone ja hingeseisundit, tõstavad keha vastupanuvõimet, leevendavad stressi, elustavad ja värskendavad ning puhastavad ümbrust.

Talviseks ajaks sobivad sisemist valgust loov bergamot, rahustav, antiseptiline ja viirustevastane lavendel, rahustav ja lõõgastav ning hingamisteede vaevuste korral leevendust toov tüümian, antiseptiline, puhastav, bakterite ja viiruste vastane teepuu ning põletikuvastane ja puhastav eukalüpt. Tilguta neid aroomilampi ja vannivette või kasuta koos baasõliga kehale määrimiseks.

Kuidas kasutada eeterlikke õlisid talviste tõbede vastu, loe nippe lähemalt

2. Jaapani viiruk toob rahu

Viirukit on peetud pühaks ning kasutatud aegade jooksul vahendina, mis aitab tuua ellu rohkem rahu ja rõõmu. Viirukid aitavad luua lõõgastava ja aromaatse õhkkonna, olgu see siis joogaharjutuste, meditatsiooni või vanniõhtu mõju ja naudingu suurendamiseks, külaliste tervitamiseks, keskendumise soodustamiseks või lihtsalt tööpäeva järel puhkamiseks.

Biomarketist leiad Jaapani viirukid firmadelt Nippon Kodo ja Shoyeido. Need ühed peamised Jaapani viirukitootjad on tootnud viirukeid juba üle mitmesaja aasta. Jaapanlaste peenetundeliele maitsele on omased mahedad ja õrnad lõhnad, mis täidavad ruumi peaaegu märkamatult. Viirukites kasutatakse akvilaaria ja sandlipuitu, viiruki-, bensoe- ja kamprivaiku, kaneeli, nelki, tähtaniisi, lagritsat, patšulit, roosi, apelsini, jasmiini ja teisi imelisi taimi. 

Jaapanlased omistavad viirukile kümme voorust, loe nende kohta lähemalt

3. Hellitav vann värskendab ja lõõgastab

Kümblemist kui mõnusat viisi keha ja meelt värskendada või lõõgastada on kasutatud juba aastatuhandeid. Dr. Hauschka vanniessentsides olevad looduslikud eeterlikud õlid paitavad hinge ja kosutavad nahka - lõdvestavad lihaseid ja lõõgastavad meelt, silitavad ihu ja ergastavad vaimu. Vaim ja keha annavad end meelsasti täiusliku rahu ja uuenemise meelevalda. Õhtune vann aitab tormaka ja pingelise päeva lõpus end maha laadida, andes lisaks ka kosutava une. Hommikune vetepaitus virgutab ja elustab.

Iga Dr. Hauschka vanniessents on loodud kokku kõlama erinevate meeleoludega: ergastav ja pinguldav sidrun ja sidrunhein, rahustav ja kaitsev turvas ja lavendel, hellitav ja tasakaalustav roos, kosutav ja rahustav mandel, soojendav, puhastav ja värskendav salvei ning soojendav ja rahustav kuusk. Vali lõhn, mis su meeleolu ideaalselt toetab. Kuidas muuta vanniskäik eriliseks elamuseks, mis annab nahale ja meeltele uue elu? Loe selle kohta lisaks kasulikke soovitusi.

4. Vürtsitee annab sooja

Niiskes ja jahedas aeglustub vereringe ja väheneb seedetuli, mis mõjutab ka meie energiataset ja immuunsust. Ajurvedal põhinevate Yogi Tea vürtsiteede ahvatlevad ja peened aroomid ning rikkalikud maitsed  kosutavad aasta pimedaimal ja jahedaimal ajal nii keha kui vaimu.

Yogi viis firmavürtsi on magus kardemon, soojendav kaneel, aromaatne nelk, vürtsikas ingver ja jõuline must pipar. Vürtsikad teesegud annavad jõudu ja soojendavad, teevad head seedimisele ja rahustavad ning pakuvad aroomielamuse, tuues tasakaalu igapäevasesse kiiresse elurütmi. Igast pakikesest leiad innustava ütluse või soovituse ja igalt teekarbilt joogaharjutuse, mis aitab meelt rahustada, pingest vabaneda jne.

5. Ilusaid mõtteid tulvil küünlad

Pahkla Camphilli külas Raplamaal valmivad kodumaisest mesilasvahast käsitsi küünlad, millesse pannakse sisse kõige ilusamad soovid ja mõtted. 

Pahkla Camphilli küla on antroposoofilistel põhimõtetel toimiv kogukond, mis ühendab ökoküla ja tugikeskuse puuetega inimestele. Külas elab koos vabatahtlikega 30 inimese ringis vanuses 22-59 aastat. See on ühe suure pere kodu.

Aroomteraapilise mõjuga mesilasvahast on abi haiguste perioodil. Küünalde valmistamine mõjub terapeutiliselt – mesilasvaha aroom mõjub hästi hingamisele, rahustab ja tasakaalustab. Samasugune mõju on küünaldel nende kasutajatele. Looduslikud mesilasvahaküünlad lõhnavad imeliselt ja loomulikult, põlevad kaua, ei tahma ega tilgu. Need on parim valik talveõhtutesse valguse loomiseks.

6. Šokolaad vallandab õnnehormoonid

Šokolaad, see hurmav ja armastatud maius sobib talvesse kui valatult. 

Šokolaadi süües vabanevad kehas õnnehormoonid endorfiinid, mis rahustavad, tõstavad tuju ja teevad meid õnnelikuks. Just seda tunnet on pimedal ajal eriti vaja! 

Mõistagi maitseb šokolaad hästi lihtsalt niisama süües, kuid õndsaid naudinguid pakuvad ka šokolaadised küpsetised ja magusroad. Biomarketist leiad Vivani ja Zotteri erilised ökošokolaadid. Mõlemas sarjas on tõelisi iludusi ja haruldusi, milles maiusele täiuslikkust lisamas kõikvõimalikke põnevaid lisandeid. 

Fotod: tootjad

LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid