/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
01 juuni
2017

Kustuta janu!

Suur suvekuumus, rannarõõmud ja spordiüritused, metsamatkad ja aiatööd – kõik see turgutab meeli ja tõstab tuju kuni esimese januaistinguni. Kui aga kurk kuivama kipub, võtab mõte jahutavast janukustutajast võimust. Õige ka, nii annab keha Sulle märku, et Sa suvises tegutsemislustis teda kuivale ei jätaks. Juunis pakume Sulle mitmeid tõhusaid janukustutajaid 20% soodsamalt – tee oma valik ja kasta oma keha.

Vesi, elu allikas

Ilma veeta ei oleks meist kedagi, sest vesi on meie keha peamine koostisosa. Vee rolli organismi toimimisel on raske alahinnata, sest vesi aitab omastada toitaineid, neid lahustada ning rakkudesse transportida. Vesi kaitseb organeid ning stabiliseerib kehatemperatuuri, viib organismist välja jääkaineid ning aitab hingata.  
Täiskasvanu keskmine veevajadus päevas on 28-35ml kehakaalu kilogrammi kohta, kuid tegelik veevajadus võib väga palju sõltuda inimese vanusest ja kehakaalust, toidusedelist, füüsilisest koormusest, ilmast ning ka harjumusest vett tarbida.
Tervislikult toitudes ehk süües igapäevaselt ka puuvilju, köögivilju, lehtsalateid ja ürte, suppe ning juues erinevaid mahlasid ja teesid, saab organism olulise osa vett kätte ka ilma veeklaasi haaramata. Siiski on puhas vesi organismile kõige paremini omastatav, mistõttu tasub päevas lisaks erinevatele jookidele-toitudele tarbida minimaalselt kasvõi 2-3 klaasi puhast vett.

Kuigi puhas joogivesi on parim janukustutaja, leidub selle kõrval ka teisi tõhusaid turgutajaid. Nii aitab näiteks kookosvesi ja erinevad mineraalveed taastada kehas mineraalainete ja elektrolüütide tasakaalu, kustutades üheaegselt janu ning turgutades vedelikupuuduses keha.  

Kookosvesi kui looduse kingitus  

Looduslikult isotooniline kookosvesi sisaldab mitmeid väärtuslikke toitaineid. Kookosvees on vähe kaloreid ja rasva ning rohkesti mineraale nagu magneesium, kaltsium ja kaalium. Viimast sisaldab kookosvesi enam kui tavalised isotoonilised spordijoogid.
Isotoonilised joogid on kehale hästi omastatavad ning aitavad kiiremini taastada organismis vedelikupuuduse ja oluliste ainete tasakaalu. Samuti annavad need süsivesikuid, mida keha kasutab energiaallikana. Võrreldes spordijookidega on kookosvesi 100% looduslik ning küllap just seepärast kogub see üha enam populaarsust ka sportlaste seas.
Saksa tootja Kulau kookosvett on töödeldud minimaalselt ning tänu sellele on vees säilinud kõik väärtuslikud toitained. Kulau kookosvesi on mahekvaliteediga ning 100% looduslik.
Värskendav kookosvesi passib niisama puhtalt joomiseks, aga seda saab kasutada ka smuutides mahla või vee asemel. 
Kulau kookosvesi 1 liiter hind juulis 4.12 eur, püsikliendile 3.83, tavahind 5.15

 

Magneesium maa seest  

Kuumal suveilmal võid higistamise kaudu vedelikuga kaotada ka olulisi mineraalaineid, sealhulgas magneesiumi. Vedelikukao tõttu tekkinud magneesiumi-vaegusest tekkivad lihaskrambid on tuttavad ennekõike kestvusalade sportlastele, aga küllap ka raske füüsilise töö tegijaile.
Sloveeniast Rogaška Slatina linna allikatest pärinev Donat Mg looduslik mineraalvesi sisaldab 1000 mg organismile vabalt omastatavat magneesiumi ühe liitri kohta. Vaid ühe klaasitäie Donat Mg vee joomine tagab täiskasvanud inimese päevase magneesiumivajaduse. Donat Mg mineraalvees sisalduv magneesium aitab kaasa elektrolüütide tasakaalule kehas, andes seeläbi energiat, leevendades stressi, lõõgastades lihaseid ja mõjudes rahustavalt. Donat Mg mineraalvesi 1 liiter hind juulis 1.91 eur, püsikliendile 1.78, tavahind 2.39

Tahaks limpsi limpsida!

Puuviljadest pressitud smuutid ja mahlad sobivad hästi kiireks vahepalaks toidukordade vahel. Taanis pärit Naturfriski smuutid ja mahlad valmivad 100% mahedatest puuviljadest ning ei sisalda grammigi lisatud suhkrut. Juunis kosutad end Naturfriski ananassi-kookosesmuuti ja veriapelsinimahlaga 20% soodsamalt. Proovi ka Naturfriski ingveriõlut, seegi on Sulle juunis soodsama hinnaga!
Veriapelsinimahl 275 ml hind juulis 1,75 eurot, püsikliendile 1,63, tavahind 2,19
Smuuti ananassi-kookoseunelm 250 ml hind juulis 1,75 eurot, püsikliendile 1,63 tavahind 2,19
Ingveriõlu, 275 ml hind juulis 1,75 eurot, püsikliendile 1,63, tavahind 2,19

Kui janu on kustutatud ning keha oma vedelikutasakaalu taastanud, võid end ka limonaadiga karastada. Whole Earthi limonaadid valmivad mulliveest ja puuviljamahlast, on magustatud agaavisiirupiga ning ei sisalda mingeid kunstlikke lisaaineid.
Jõhvika-, leedriõie-, ingveri-, apelsini-sidruni ja koolamaitseline karastusjook ning limonaadijook 330ml hind juulis 1,20 eurot, püsikliendile 1,12, tavahind 1,50

LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid