/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
31 mai
2016

Emile Noëli salatiõlid juunis 15% soodsamad

Rasvad ja õlid on vastuolulised tegelased. Sageli pannakse nad kõik ühte patta ning heidetakse too ühe hooga üle aia. Päris rasvavabaks me enda elu seada ei saa, küll aga võime teha arukaid otsuseid, valides looduse sahvrist oma köögi-kappi õlisid, mis lisaks maitseelamusele ka tervisele toetavalt mõjuvad. Juunis leiad Biomarketist kena valiku Emile Noëli külmpressitud salatiõlisid 15% soodsamalt. 
Avasta uusi õlisid ning naudi maitsvat ja tervislikku toitu!
Neli põlvkonda õlimeistreid
Emile Noëli õlibrändi ajaarvamine sai alguse üle viiekümne aasta tagasi, kui Emile Noël jr võttis jätkata oma isa, kohaliku õlimeistri tööd. Tänapäeval tegelevad Emile Noëli õlide tootmise ja turustamisega juba kolmas ja neljas põlvkond - Annick ja David Garnier. Omal ajal oliiviõlist alguse saanud tootevalik on laienenud juba kümnetest erinevatest viljadest ja seemnetest pressitud õlideni.
1972. aastal oli Emile  Noëli õliveski Prantsusmaal esimene omasugune, mis asus valmistama oliiviõli orgaanilistest farmidest korjatud oliividest. Tõuke selleks oli Emile jr saanud tolleaegselt hipiliikumiselt, kelle  lugupidav suhtumine maa andide ja maa enda vastu talle muljet avaldas. 1985. aastal, ammu enne "ausa kaubanduse" termini kasutuselevõttu, alustas õlipere koostööd Lääne-Aafrika farmeritega, formuleerides ja järgides sotsiaalselt vastutustundlikke kauplemistavasid. Samad põhimõtted - maheviljelus ja aus kaubandus sobivad  Emile  Noëli õliveski lipukirjaks ka tänapäeval. 


Kõik Emile Noëli salatiõlid on külmpressitud, mis tähendab, et õli algallikat ei ole pressimiseks kuumutatud. Kuigi kuumutamine kiirendab pressimise protsessi ning suurendab õli saagikust, kahjustab see paraku ka õlide maitseomadusi ja tervist turgutavat mõju. Seepärast soovitame alljärgnevaid õlisid ka toiduvalmistamisel kasutada eelkõige külmalt nagu näiteks salatikastmetes ja toitude maitsestamisel. Kuna erinevate õlide suitsemispunkt on erinev, sobivad mõned siintoodud õlidest siiski ka praadimiseks ja küpsetamiseks.

Emile Noëli kanepiseemneõli 250 ml
Hind juunis 8.50 EUR (tavahind 10 EUR)
Erkroheline kanepiseemneõli täiendab roogasid kergelt vürtsika ja pähklise maitsega. Kuigi kanepiseemneõli smaragdrohelised tilgad tunduvad südasuviste külmsuppide nagu näiteks gazpacho või okroška peal kui lihtsalt kaunid kalliskivid, on tegu siiski ka tervisele mitmekülgselt kasuliku õliga. Kanepiõli märkimisväärselt kõrge polüküllastamata rasvhapete osakaal ning rikkalik E-vitamiini, klorofülli ja mineraalainete sisaldus on toeks mitmete tervisehädade ennetamisel ja leevendamisel, turgutades organismi immuunsüsteemi ning mõjutades positiivselt kolesterooli, vererõhku, hormonaalsüsteemi ning naha ja liigeste tervist. Tee kanepiõliga tutvust seda oma hommikupudru või jogurti peale lisades või pastasid ja suppe maitsestades, sest madala suitsemispunkti (160 kraadi) tõttu ta kuumtöötlemiseks ei sobi.

Emile Noëli seesamiseemneõli 500 ml
Hind juunis 4.76 EUR (tavahind 5.60 EUR)
Antioksüdantidest sesamiinist ja sesamoliinist tulvil seesamiseemneõli tähistab Emile Noëli õliveski kümneaastast koostööd oma Mali partneritega.  Ausa kaubanduse raames tegutseva kaheksa tuhande kohaliku farmeri kasvatatud seesamiseemnetest valmib kaunilt kahvatukollane, mahedalt röstise mekiga õli, mis sobib täiendama Lähis-Ida ja Aasia roogasid ning toetab makrobiootilist ning ajurveedilist toitumist. Pane tähele, et seesamiõli võid kasutada ka küpsetamisel, praadimisel ja vokkimisel. Voki seesamiseemneõliga näiteks nuudleid ja köögivilju, lisa seda hummusele või valmista mõnusalt seesamine salatikaste ürtiderohke kikerhernesalati peale.

Emile Noëli maarjaohakaõli 250 ml
Hind juunis 16.15 EUR
(tavahind 19 EUR)

Maarjaohakaõli teeb eriti väärtuslikuks selles sisalduv lai skaala bioaktiivseid aineid, mille koosseisu kuuluvad bioflavonoidid, küllastamata rasvhapped linool- ja linoleenhape, karotenoidid, vitamiinid A, B, E, K ja antioksüdandid. Kuumtöötlemisel kaotab see õrn õli oma maksa ja sapiteede talitlust ning seedetrakti tegevust toetavad omadused, seepärast kasuta kaunilt klaarkollast maarjaohakaõli leebe maitsega salatikastmeks ning külmadele kalaroogadele, näiteks lõhetartari või forellicarpaccio peale niristamiseks. Võid lisada maarjaohakaõli ka kevadisele umbrohupestole. 

Emile Noëli magusmandliõli 250 ml
Hind juunis 12.62 EUR (tavahind 14.85 EUR)

Esimese külmpressi magusmandliõli sisaldab rikkalikult looduslikke antioksüdante ning monoküllastumata omega-9 rasvhappeid, mis aitavad reguleerida kolesterooli taset veres.
Õli delikaatne maitse sobib lisaks salatikastmetele ja valge kala maitsestamisele ka magusatesse küpsetistesse. Oliiviõlile sarnase suitsemispunkti tõttu võib seda kasutada ka praadimisel ja küpsetamisel. Proovi magusmandliõli südasuvise puuviljakrõbediku pähkli-kaerahelbekattes või isetehtud granolas ning su organism tänab sind täiendava E-vitamiini ja antioksüdantide portsjoni eest.

Emile Noëli linaseemneõli 250 ml
Hind juunis 5.91 EUR (tavahind 6.95 EUR)
Kaunilt helesiniste õitega lina on võrratult mitmekesine taim, millest saab lisaks kehakatetele ka linaseemnejahu ja -õli. 
Sisaldades 50 grammi omega-3 rasvhapet 100 grammi õli kohta on linaseemneõli justkui looduse kingitus kõrge kolesterooliga kimpus olijaile. Linaseemneõli tarvitamisel on soodne mõju insuliini tekkele, takistades seeläbi diabeedi süvenemist.  Suurepäraselt mõjub linaõli seedetrakti häirete korral, ühtlasi tagab linaseemneõli regulaarne tarbimine ka terved juuksed, tugevad küüned ja särava naha. Kui õlile iseloomulik, veidi mõrkjas maitse sulle salatikastmes ei passi, lisa lihtsalt väike teelusikatäis linaseemneõli oma hommikusmuutisse.

Emile Noëli kreeka pähkli õli 250 ml
Hind juunis 12.41 EUR (tavahind 14.60 EUR)
Kreeka pähkli õli toob su kööki ehedat Vahemere hõngu. Edela-Prantsusmaa metsastel nõlvadel kasvanud pähklitest külmpressitud õlile annab delikaatselt täidlase maitse Franquette’i sort, mida täiendab veidi kirbe Granjean du Perigord Noir, pakkudes tulemuseks hästi tasakaalustatud maitsebuketi. Õli täiendab kergelt mõrkja moega roogasid, nii võid sellega esile tõsta näiteks endiivia, salatsiguri, rukola ja lillkapsa iseloomu või lisada seda ürtidest rõkkavale pestole. Lihtsad aurutatud köögiviljadki saavad erksama meki, kui neile mõned tilgad kreeka pähkli õli lisada. 
Pane tähele, et kreeka pähkli õli on sisaldab eriti rikkalikult omega-3 rasvhapet, mida me igapäevases toidus muidu nappima kipub. 

Emile Noëli kõrvitsaseemneõli 250 ml
Hind juunis 11.47 EUR (tavahind 14.60 EUR)

Kõrvitsaseemneõli sügav tumeroheline värv iseloomustab üsna täpselt selle õli intensiivselt pähklist maitset. Rikkalikult mineraale, flavonoide, A-, E- ja erinevaid B-grupi vitamiine sisaldav õli leevendab maksavaevusi ning toetab küünte, juuste ja luustiku heaolu. Toidulaual sobib kõrvitsaseemneõli lisama roogadele täidlast, meeleolu tõstvat mekki, nii võid näiteks selle maitsenoodiga lihvida spinati ja ricottaga täidetud pastat või kõrvitsa-gnocchisid. Sügise saabudes täienda kõrvitsaseemneõliga vürtsikat kõrvitsa- või läätsesuppi ning lihvi ahjus röstitud köögiviljade maitset. 

Pane tähele, et Emile Noëli külmpressitud maheõlid eelistavad jahedat ja hämarat hoiuruumi ning paluvad parimate omaduste säilimise nimel end peale avamist sõltuvalt õlisordist 3-6 kuu jooksul ära tarbida.
Fotod tootja kodulehelt
LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid