/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
19 august
2015

Iga nädal uus valik värsket kodumaist köögivilja Lõuna-Eesti mahetaludest

Igal nädalal saabub Biomarketi kauplustesse uus kogus värskeid kodumaiseid mahepõllunduslikult kasvatatud köögivilju mitmetelt Eesti mahetaludelt. 

Värsked köögiviljad saabuvad Tallinna, Viimsi ja Tartu Biomarketi kauplustesse Lõuna-Eesti Toiduvõrgustiku ning Pärnu Biomarketisse tulundusühistu Eesti Mahe vahendusel. Eestimaistest köögiviljadest pakume näiteks kartulit, porgandit, punapeeti, naerist, kurki, küüslauku, tilli, tomatit jne. Köögiviljade sortiment on igal nädalal veidi erinev ning võib erineda ka kaupluseti. Seega tasub tulla ise uudistama, mis on just sellel nädalal kodumaiste saaduste valikus.

Köögiviljad tulevad meile näiteks järgmistest taludest – Läätsamäe talu Võrumaal, Aiavili OÜ ehk Alt-Lauri talu Võrumaal, Latika talu Tartumaal, Erto talu Jõgevamaal, Fio OÜ ehk Peri mahemõis Põlvamaal, Kopra Sahver OÜ ja Kopra Karjamõis OÜ Valgamaal, Säga Aaviku talu Viljandimaal jt. 

Lõuna-Eesti toiduvõrgustik on koostööorganisatsioon, mille eesmärk on anda kõigile inimestele võimalus katta oma toidulaud loodussõbralikult kasvatatud kvaliteetse kodumaise köögivilja ja ka muude toodetega. Toiduvõrgustiku ringi kuuluvad mitmed Eesti mahetalud, kus ei kasutata süntetilisi väetisi, putukamürke ega umbrohutõrjevahendeid. Seega kõik toiduvõrgustiku pakutavad saadused on saanud tunda pererahva terast silma ja hoolitsevat kätt 

Sama eesmärgiga tegutseb tulundusühistu Eesti Mahe, mis aitab oma liikmeid ehk mahepõllunduslike saaduste tootjaid nende toodete tootmisel, käitlemisel ja turustamisel. Peale köögiviljade saabub Eesti Mahe vahendusel Biomarketi kauplustesse ka Märjamaa Lihatööstuses töödeldud lamba- ja veiseliha. 


Fotol olev külluslik puu- ja köögiviljariiul asub Ülemiste Biomarketi kaupluses. 
Foto: Biomarket
LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid