/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
01 aprill
2017

Dr. Hauschka deodorandid – alumiiniumsooladest priid looduslikud higitaltsutajad

Kui ihkad deodorandilt nii hoolitsust kui kaitset, ehedust kui tõhusat toimet ja seda ilma alumiiniumsooladeta, siis vali Dr. Hauschka salvei-mündi- või roosideodorant. Loe Dr. Hauschka deodorantidest, antiperspirantide ja deodorantide erinevustest ning kolmest peamisest higitüübist lähemalt.

Dr. Hauschka deodorantide koostise puhul on märkimisväärne nii nende ehe ja tõhus toime kui neis olevate looduslike koostisainete vägi. Roosi elegantselt õrn ning salvei ja mündi mõrkjalt värske aroom mähivad endasse ebameeldiva higilõhna, tõhusad koostisained aga takistavad higilõhna tekitavate bakterite kasvu. Mõlema deodorandi hoolikalt tasakaalustatud sisu on nahale hell, pakkudes samas nii kaitset kui hoolitsust – seda kõike alumiiniumsooladeta. Kerge tekstuuriga rulldeodorandid kuivavad kiiresti ega jäta rõivastele jälgi.

Roosideodorant – tõhus, samas nahale hell

Teadmine, et oled naeratades valmis astuma vastu päeva peidetud väljakutsetele, sisendab sisemist rahu ja enesekindlust. Kreemjas roosideodorant sisaldab hoolikalt valitud, hooldava ja õrnalt desodoreeriva toimega koostisaineid. Roosivesi annab elegantse ja õrna aroomi, kortslehetõmmis aitab reguleerida higistamist. Ning kui Damaskuse roosi eeterlik õli veel hinnalise jojoobiõliga kohtub, rõõmustab nahk tõeliselt erilise hellituse üle. Vaid vähese alkoholisisaldusega rulldeodorant sobib väga hästi nii normaalsele kui ka tundlikule nahale. Deodorandil on rahustav mõju, see ei sisalda poore sulgevaid alumiiniumsooli ega jäta rõivastele valgeid triipe.

Salvei-mündideodorant – kauakestev toime, värskendav hooldus

Higistamine on eluliselt tähtis nii siis, kui pingutame end kehaliselt ja ka siis, kui pingutused on vaimsed. Ühest küljest reguleerib higistamine kehatemperatuuri, teisalt viib ära ainevahetuse soovimatuid jääke ja on tänu nahka kaitsvale õrnalt happelisele kihile tõkkeks bakteritele. Õlivaba salvei-mündideodorant on tänu salvei ja nõiapuu tõmmistele looduslikult antibakteriaalse ja kudesid kootava toimega. Ergutava mündiaroomi ja salvei loomulikult mõrkja lõhnanoodi desodoreeriv kokteil annab kauakestva värskusetunde. Dr. Hauschka ei kasuta teadlikult poore sulgevaid alumiiniumsooli. Nahk talub vaid vähese alkoholisisaldusega rulldeodoranti hästi, ka ei jäta see rõivastele valgeid triipe.

Stressihigi, trennihigi ja kuumahigi vajavad erinevaid ohjeldajaid

Kolmest peamisest higitüübist on stressihigi ohjeldada kõige raskem, ka haiseb see kõige häirivamalt. Närvipinge uhab vereringesse hormoone, mis panevad südame kiiremini põksuma, tekitavad organismis võitle-või-põgene seisundi ning ajavad ka rohkem higistama. Ärevusest, erutusest või hirmust tekkiv nn. emotsionaalne higistamine sunnib leemendama peopesad, jalatallad, otsmiku, kaenlaalused. Stressihigi aitab hästi ohjeldada Dr. Hauschka roosideodorant. 

Sportimisel ja füüsilisel pingutamisel, samuti kuumuses tekkiv nn termohigistamine toob higipisarad kogu kehale, iseäranis kaenla alla, näole, seljale, rinnale. Kehatemperatuuri tõustes erituvad hüpotalamuses asuva temperatuurikeskuse juhtimisel organismi ained, mis käsutavad ekriinseid higinäärmeid tootma higi, et see aurustudes kehast üleliigse kuumuse minema viiks. Sellist higi aitab hästi ohjeldada Dr. Hauschka salvei-mündideodorant.

Deodorant ja antiperspirant - mis on mis ja kumba eelistada?

Looduslikud deodorandid neutraliseerivad higilõhna, hoiavad ära seda moodustavate bakterite kasvu või lõhustavad lõhnamolekule, ent ei takista higinäärmete loomulikku talitlust. Nad ei ole nii tugeva higistamisvastase toimega kui antiperspirandid, ent see on ka nende eeliseks – deodorandid ei sega higistamist kui keha üht loomulikku ainevahetusprotsessi,” seletab Dr. Hauschka Baltikumi koolitusjuht Ave Oit, mille poolest deodorant antiperspirandist erineb. “Looduslikes deodorantides kasutatakse alumiiniumsoolade asemel nahasõbralikke looduslikke toimeaineid. Näiteks kristallsoola, mis pidurdab bakterite kasvu ja levikut või siis antibakteriaalseid ja higilõhna eemaldavaid ravimtaimede tõmmiseid ja eeterlikke õlisid. Ka võib looduslikke deodorante kasutada kohe pärast raseerimist.”

Antiperspirantide koostisesse kuuluvad higistamisvastased alumiiniumiühendid (Aluminium chlorohydrate, Aluminium sulfate, Aluminium zirconium) moodustavad higiga segunedes higinäärmejuhades ajutise korgi. Nii pannakse küll higistamisele ja bakterite lagunemisele piir ning kaenlaalused jäävad kuivaks, ent koos kaenlaaluse higiga ei saa kehast väljuda ka jääkained. Veel võivad hõlpsalt organismi imenduvad alumiiniumsoolad põhjustada nahaärritust, allergilisi reaktsioone või karvanääpsu põletikku. 

See lugu on varem ilmunud 2015. aasta aprillikuises uudiskirjas. 

Fotod: Dr. Hauschka

LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid