/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
30 november
2014

Detsembris soodsamalt: hurmav ökošokolaad küpsetamiseks ja kaunistamiseks

Šokolaadifänn, kes sa armastad küpsetamist, šokolaadiga kaunistamist või trühvlite valmistamist ning eelistad selleks kasutada puhtaid tooraineid – Vivani klassikaline tume ökokuvertüür ehk glasuurimis- või dipišokolaad on just sulle. 
Kuvertüür sobib šokolaaditrühvlite ning muude magustoitude valmistamiseks ehk see on ideaalne sulatamiseks ning maiustuste kaunistamiseks ja katmiseks. Samahästi sobib see kookidesse ja muffinitesse ehk küpsetamiseks
.

Detsembris saad šokolaadiste küpsetiste hõngu luua Vivani tumeda šokolaadi kuvertüüriga 25% soodsamalt – kuu lõpuni maksab 200 g kuvertüür 2.89 EUR.

Vivani šokolaadid pärinevad Saksamaal tegutsevast Ludwig Weinrichi perefirmast, mis on šokolaadi valmistamisega tegelenud juba üle 100 aasta. Kogu tooraine pärineb mahepõllundusest, kvaliteetsed kakaosordid on hoolikalt valitud, samuti kõik muud koostisained. Šokolaadidesse ei lisata emulgaatoteid (sojaletsitiin) ja kasutatakse üksnes toor-roosuhkrut, mis sisaldab mineraalaineid ning mille mahedus ei varjuta kakao maitset.

Tasub teada: šokolaadi sulatamisest

Et vältida šokolaadi kõrbemist, tuleb seda sulatada veevannil. Sulatamiseks kuumuta potis veidi vett, kuid ära lase seda keema. Aseta vette kuumakindel kauss ning jälgi, et sellesse ei satuks tilkagi vett. Aseta šokolaaditükid kaussi ning sega aeg-ajalt. Kui kaussi peaks sattuma vett, tõmbub šokolaad tükki ja tahkub. Seda võib põhjustada isegi niiske puulusikas.

Proovi järele: kuninglik šokolaadikook

35 g kakaod, 80 ml kuuma vett, 275 g toorsuhkrut, 4 muna, 125 g jahvatatud mandleid, 150 g sulatatud võid, 150 g tumeda šokolaadi kuvertüüri, veidi võid

Sega kakao veega, lisa suhkur ja sega korralikult läbi. Lisa ükshaaval munad, seejärel jahvatatud mandlid, või ja hakitud šokolaad ning sega hoolikalt läbi. Soojenda ahi 175 kraadini. Vala tainas võiga määritud vormi. Küpseta umbes 45 minutit.


Retsept ja fotod: Vivani

LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid