/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
24 jaanuar
2014

Chywanaprash – kosutav India taimesegu talveks

Talvekülmaga otsime välja oma kõige soojemad riided, kuid kiires elutempos ei ole alati aega pakkuda kehale toitaineid, mida vajame selleks, et jääda terveks. Chywanaprash on India taimesegu, milles kokku segatud mitukümment ürti ja vürtsi.  Seda toniseerivat džemmi sobib segada nii kuuma tee sisse kui määrida saiale – hästi maitseb see antioksüdantide rohke segu igal juhul! 
Chywanaprash`i nimetatakse India traditsioonilises meditsiinis ajurvedas austavalt elueliksiiriks ja süüakse Indias iga päev miljonite teelusikatäite kaupa selle kuulsa noorendava toime tõttu. 

Džemmi põhiline koostisaine on india karusmari, mis on segatud kokku umbes 35 muu ürdi ja vürtsiga ning keedetud pastaks mee, seesamiõli ja jaggery toorsuhkruga (eriliste toitvate omadustega kontsentreeritud suhkruroomahl).

Magusa, hapu ja vürtsika džemmi toitvad omadused tugevdavad meie loomulikku immuunsust. Džemmi kasutatakse haigustest taastumiseks, vaimuselguse suurendamiseks, viljakuse parandamiseks, elu pikendamiseks ja vananemise aeglustamiseks, samuti kopsude, südame ja reproduktiivorganite kaitsmiseks, ravimiseks ja toniseerimiseks.

See ainulaadne taimesegu aitab ülekaalulisuse, hingamisraskuste, nõrgenenud immuunsuse, aastaaegadele omaste vaevuste ja südamehäirete korral. 

Džemm sisaldab ohtralt antioksüdante – ühest portsjonist saab 35% päevasest antioksüdantide kogusest. 

Foto: Pukka Herbs

LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid