/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
06 juuni
2016

LaMuu mangosorbett - päikesepaiste igas suutäies

Lõõskav päike ja jahutav LaMuu mangosorbett on mõlemad ühtviisi suve lahutamatud koostisosad. Aga kui esimene neist võib teinekord ümber mõelda ja pilve taha puhkama jääda, siis teine juba niisama naljalt alt ei vea, pakkudes igas suutäies palakese päikest.

Just see mangosorbett oli esimene La Muu jäätisesort, mis 2012. aasta suvel maitseinspektorite poolt heaks hinnati ning müüki lubati panna. Mangosorbett koosneb põhimõtteliselt vaid mahedast mangopüreest (40% kogu tootest), veest ja suhkrust. Mangopüree ise aga ei ole valminud mitte lihtsalt niisama mangodest, vaid Alphonso mangost. Just Alphonso mangod on kõikide teiste sortide seas välja teeninud “mangode kuninga tiitli”, seda tänu imeõhukese päikesekollase koore alla peitunud kreemjalt pehmele viljalihale.
Alphonso mangode mitmekihiliselt magus maitse on inspireerinud tippkokkasid üle kogu maailma looma erinevaid kokteile, desserte ja kondiitritooteid, aga ka soolaseid roogasid, sobitades mangot näiteks mereandide ja linnulihaga. Sellele sordile on omane viljaliha eriline pehmus ja vähene kiulisus, mis teeb temast suurepärase püreevilja ka jäätiste ja sorbettide tarbeks.


Oma nime sai Alphonso mango 15. sajandil Lääne-Indias Portugali kolooniaid rajada aidanud maadeavastajalt Afonso de Albuquerque’lt, kes kohalikele muuhulgas ka viljapuude pookimist õpetas. Kuigi Alphonso mango levis kiirelt üle kogu India, jäi just Lääne-India rannik oma kliima ja pinnasega sellele kõrgelthinnatud viljale siiski kõige sobivamaks kasvupaigaks. Nii ongi Alphonso mangode valmimise aeg sealkandis justkui rahvuspüha, mil neid kallihinnalisi vilju kingitakse kilode kaupa nii sõpradele, kallimatele kui töökaaslastele, väljendamaks niiviisi oma armastust ja austust. Paljud kullerfirmad pakuvad sel lühikesel hooajal isegi spetsiaalset mangode kohaletoimetamise teenust, sest imeõhukese koorega pakatavküpsed mangod väärivad teel kinkijalt kingisaajani kõige lugupidavamat kohtlemist.
LaMuu mangosorbeti tarbeks seilab Alphonso mango püree kujul Lääne-Indiast Eestisse 200-liitristes vaatides, et siis LaMuu jäätisemeistrite hoole all saada jäiseks maiuseks, mille iga suutäis maitseb kui troopiline päikesepaiste.
LaMuu mangosorbett juunis Biomarketis 4.99 EUR
Fotod: tootja, Pixabay
LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid